Tihanyi éttermek

Ha Tihanyban jársz és ennél egy jót…

Viktória Inn

Viktória Inn

Éttermünk egy igazi OÁZIS a nagyvárosok zaja után, virágok özönével és állatokkal. Az étterem csendes, nyugodt környezetben található Tihany szívében , a Belső-tó fölött.

Fehér Hattyú Kisvendéglő

Fehér Hattyú Kisvendéglő

A Fehér Hattyú Kisvendéglő Tihanyban, a Gödrös-szabadstrandon található. Nosztalgikus, családias hangulatban kínáljuk a magyar konyha ételeit márciustól szeptemberig, melyeket a csodálatos panorámával rendelkező teraszunkon fogyaszthatnak el.

Kakas Csárda

Kakas Csárda

A Kakas Csárda És Panzió Tihany belvárosában, az Apátságtól 2 perc sétára található csodálatos panorámával,a tihanyi „Belső-tó”-ra. A csárdában klasszikus magyaros ételekből választhatnak, melyeket teraszunkon is elfogyaszthatnak.

Csárdás Vendéglő

Csárdás Vendéglő

Tihany szívében, az Apátság tövében, a parkoló mellett egy 1862-ben épült tornácos parasztházban várja vendégeit a Csárdás Vendéglő, ahol balatoni halkülönlegességekkel és szabadkéményes múzeummal is csábítjuk a faluba látogatókat. Vendéglőnk teraszáról kilátás nyílik az Apátságra.

Kecskeköröm Csárda

Kecskeköröm Csárda

Barátságos, hangulatos csárdánk, a magyar tenger gyöngyszemében Tihanyban szeretettel várja önt. Kecskeköröm Csárdánk az óváros szívében, a főutcán található, a méltán híres Apátságtól pár perc sétára.

Garda Vendéglő és Halterasz

Garda Vendéglő és Halterasz

2014 őszén jött az ötlet mikor meghallottuk, hogy egy régi fényét elvesztett tihanyi vendéglő keresi új gazdáját. Nem is haboztunk sokáig és hozzáfogtunk az étterem újjáélesztéséhez. Több hónapos felújítási munkálatok után új köntösbe bujtattuk az éttermet, és egy új stílussal és üzlet politikával 2015 nyár elején megnyitottuk a Garda Halterasz és Vendéglő névre elkeresztelt éttermet.

Malackrumpli

Malackrumpli

Mindig a kiváló alapanyagra és a hozzá illő mérsékletes és modern technológiára koncentrálunk, azaz a tiszta, kiváló minőségű ételre. De ezenkívűl a Malackrumpli egy élményhellyé is vált, a környezet, a zene, a fények, a barátságos kiszolgálás és a fesztelen balatoni nyár hangulata

Tihany Retro Pizzéria

Tihany Retro Pizzéria

Tihany Retro Pizzéria, Tihany főterén a ( Mádl Ferenc főtéren) található. Modern, virágokkal övezett első teraszunk, közvetlen rálátással rendelkezik a Tihanyi Apátságra.

Pál Csárda

Pál Csárda

A Csárda több évtizedes múltra tekint, vissza. Nagyszülők 1970 áprilisában nyitották meg csárda kapuit. Munkájukat az összhang, a szakértelem és a vendégek szerettette jellemezte, mely a mai napig az étterem filozófiája.

Gulyás Udvar Étterem

Gulyás Udvar Étterem

Hogy milyen a hely? A hal nem száraz, mennyei a pörkölt szaft és jó az íz világ. Udvarias, gyors és kedves a kiszolgálás. A nyári melegben az árnyék és a fröccs nagyon jól megy a kinti grillen készült ételek mellé.

Stég Pub Pizzeria

Stég Pub Pizzeria

A Balaton Szívének a szívében! Az Apátság lábánál, a főutcáról nyíló kerthelyiséges étteremben grillételek, kemencés pizza, olaszos ételek várják. A helyi borok és a csapolt sörök mellett a családias légkör is kísérője az étkezésnek.

Apáti Étterem és Kávézó

Apáti Étterem és Kávézó

Ha már járt itt tudja, hogy a séf minden héten meglepi valami újdonsággal. Ha még nem járt itt, akkor erre számítson: nyugodt, szép környezet, segítőkész személyzet, barátságos kiszolgálás, változatos hétvégi ajánlatok és persze a különlegességek.

Lepke Étterem

Lepke Étterem

Az étterem a Tihanyi félsziget tövében található, így pazar a kilátás a Balatonra és Füredre. Ha a strandolás után a napnyugtát már az étterem teraszáról szeretné megnézni egy pohár bor és a sokféle fogás kíséretében, akkor van egy jó hírünk.

Tihanyi Vinarius

Tihanyi Vinarius

Gasztrobárunk egész évben fogad vendégeket, április és szeptember között a hét minden napján, az év további részében, pedig csütörtök és vasárnap között, azonban rendezvények megtartására egész évben lehetőség van

Sport Terrace Tihany

Sport Terrace Tihany

Egy hely a Balaton teljes keleti-medencéjének vízparti panorámájával, cool arcoknak cool arcoktól, a kedvenc italoddal, feszengés nélkül Tihany legszebb öblében.

Echo Restaurant & Cafe

Echo Restaurant & Cafe

Fiatalos, gyors kiszolgálás, és páratlan panoráma, amit nappal és este is érdemes megcsodálni. Családi és baráti találkozókra is megfelelő hely. Főszezonban az asztalfoglalás erősen ajánlott.

Fogas Csárda

Fogas Csárda

A falu északi részén 300 méterre az apátságtól, közvetlenül átellenben a buszparkolóval található a tihanyi Fogas Csárda. Az épület építése kb. 1800-ig nyúlik vissza, s Tihany legrégibb csárdája.

Balatoni Ház Étterem

Balatoni Ház Étterem

Éttermünk a Balaton festői szépségű tihanyi félszigetének tetején, az Apátság melletti sétányon található. Finom házias ételek és egy pohár jó bor mellett élvezhetjük a páratlan panorámát a Balatonra.
Mivel az étterem több mint 200 fő befogadására alkalmas, vállaljuk esküvők, üzleti és családi rendezvények, folk-klór estek szervezését és lebonyolítását.Több utazási irodával állunk kapcsolatban.Csoportoknak programok szervezését is vállaljuk. Kisgyermekes családoknak is ajánljuk.

Tűzkert Étterem

Tűzkert Étterem

Éttermünket 2002 kora nyarán nyitottunk Tihanyban az apátsághoz vezető sétaúton, attól 1 percre. Vendéglőnk kellemes környezetben a hagyományos értelemben vett családias vendéglátást valósítja meg.

Apátsági Rege Cukrászda

Apátsági Rege Cukrászda

2018-ban szezonálisan működő konyhával bővült cukrászda április és október között helyben készült sütemények mellett már reggelikkel és meleg ételekkel is várja kedves vendégeit.

Balázs Kisvendéglő

Balázs Kisvendéglő

A Balázs Kisvendéglő (anno Bohém Tanya) a Balaton szívében, a Tihanyi Apátságtól 200 méterre várja Önt nagy szeretettel!

THE Jimmy’s

THE Jimmy’s

Ki ne töltene el szívesen egy kis időt egy víz fölé nyúló, napos stégen? Még könnyebb a válasz, ha az illető teraszon ülve és körbefordulva a Balaton felvidéket, a tó keleti medencéjét, a tihanyi szorost, a THE kikötő pezsgő életét, valamint Tihany zöldellő hegyét láthatjuk.

Plage 18

Plage 18

Strandunk Balaton egyik legszebb helyén, az északi parton, a tihanyi félsziget keleti partján található ami egy gyönyörű füves, homokos strand területből és egy exclusive éttermi részből áll.

Véndiófa Borozó és Étterem

Véndiófa Borozó és Étterem

Éttermünk a Tihanyi-félsziget hegyoldalában található, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a Balatonra. Ha Tihanyban járván szeretne egy finom ebédet elfogyasztani ízletes tihanyi borral, madárcsicsergés mellett, üde virágok között, miközben gyönyörködik a balatoni panorámában, feltétlenül térjen be hozzánk!

Régi Idők Udvara Skanzen és Étterem

Régi Idők Udvara Skanzen és Étterem

Mit ettek, hogy ettek, hogyan mulattak régen? A skanzen területén található étteremben a korabeli vendéglátásba kóstolhatunk bele. Kemence és hűvös boros pince adja az alapot. Térjen be egy sültre és hörpintsen hozzá néhány deci bort!

Ferenc Pince Csárda

Ferenc Pince Csárda

A generációkon átívelő, ősi hagyományos borospince és ezzel együtt a szőlő és a bor tisztelete és szeretete keltette életre a 29 éve működő családi vállalkozást.