Tihany

Vendéglátás Tihanyban

Itt megtalálsz mindent vendéglátóhelyet, amit Tihany kínál!

Éttermek

Ha ennél egy jót…

Bárok

Ha betérnél valahova egy italra…

Cukrászdák

Ha megkívánnál valami édeset…

AKTUÁLIS AJÁNLATUNK – Malackrumpli

“Good food, No design” szlogennel indultunk el gerilla étteremként évekkel ezelőtt, amely azt jelentette, hogy nem adunk a külsőségekre, csak az ételre és azon belül is a tiszta, minőségi alapanyagra koncentrálunk. Időközben eltelt 7 év, fejlődtünk, változtunk, a világ is fejlődött körölöttünk.”

Éttermek

Ha Tihanyban jársz és ennél egy jót…

Viktória Inn

Viktória Inn

Éttermünk egy igazi OÁZIS a nagyvárosok zaja után, virágok özönével és állatokkal. Az étterem csendes, nyugodt környezetben található Tihany szívében , a Belső-tó fölött.

Fehér Hattyú Kisvendéglő

Fehér Hattyú Kisvendéglő

A Fehér Hattyú Kisvendéglő Tihanyban, a Gödrös-szabadstrandon található. Nosztalgikus, családias hangulatban kínáljuk a magyar konyha ételeit márciustól szeptemberig, melyeket a csodálatos panorámával rendelkező teraszunkon fogyaszthatnak el.

Kakas Csárda

Kakas Csárda

A Kakas Csárda És Panzió Tihany belvárosában, az Apátságtól 2 perc sétára található csodálatos panorámával,a tihanyi „Belső-tó”-ra. A csárdában klasszikus magyaros ételekből választhatnak, melyeket teraszunkon is elfogyaszthatnak.

Csárdás Vendéglő

Csárdás Vendéglő

Tihany szívében, az Apátság tövében, a parkoló mellett egy 1862-ben épült tornácos parasztházban várja vendégeit a Csárdás Vendéglő, ahol balatoni halkülönlegességekkel és szabadkéményes múzeummal is csábítjuk a faluba látogatókat. Vendéglőnk teraszáról kilátás nyílik az Apátságra.

Kecskeköröm Csárda

Kecskeköröm Csárda

Barátságos, hangulatos csárdánk, a magyar tenger gyöngyszemében Tihanyban szeretettel várja önt. Kecskeköröm Csárdánk az óváros szívében, a főutcán található, a méltán híres Apátságtól pár perc sétára.

Garda Vendéglő és Halterasz

Garda Vendéglő és Halterasz

2014 őszén jött az ötlet mikor meghallottuk, hogy egy régi fényét elvesztett tihanyi vendéglő keresi új gazdáját. Nem is haboztunk sokáig és hozzáfogtunk az étterem újjáélesztéséhez. Több hónapos felújítási munkálatok után új köntösbe bujtattuk az éttermet, és egy új stílussal és üzlet politikával 2015 nyár elején megnyitottuk a Garda Halterasz és Vendéglő névre elkeresztelt éttermet.

Malackrumpli

Malackrumpli

Mindig a kiváló alapanyagra és a hozzá illő mérsékletes és modern technológiára koncentrálunk, azaz a tiszta, kiváló minőségű ételre. De ezenkívűl a Malackrumpli egy élményhellyé is vált, a környezet, a zene, a fények, a barátságos kiszolgálás és a fesztelen balatoni nyár hangulata

Tihany Retro Pizzéria

Tihany Retro Pizzéria

Tihany Retro Pizzéria, Tihany főterén a ( Mádl Ferenc főtéren) található. Modern, virágokkal övezett első teraszunk, közvetlen rálátással rendelkezik a Tihanyi Apátságra.

Pál Csárda

Pál Csárda

A Csárda több évtizedes múltra tekint, vissza. Nagyszülők 1970 áprilisában nyitották meg csárda kapuit. Munkájukat az összhang, a szakértelem és a vendégek szerettette jellemezte, mely a mai napig az étterem filozófiája.

Gulyás Udvar Étterem

Gulyás Udvar Étterem

Hogy milyen a hely? A hal nem száraz, mennyei a pörkölt szaft és jó az íz világ. Udvarias, gyors és kedves a kiszolgálás. A nyári melegben az árnyék és a fröccs nagyon jól megy a kinti grillen készült ételek mellé.

Stég Pub Pizzeria

Stég Pub Pizzeria

A Balaton Szívének a szívében! Az Apátság lábánál, a főutcáról nyíló kerthelyiséges étteremben grillételek, kemencés pizza, olaszos ételek várják. A helyi borok és a csapolt sörök mellett a családias légkör is kísérője az étkezésnek.

Apáti Étterem és Kávézó

Apáti Étterem és Kávézó

Ha már járt itt tudja, hogy a séf minden héten meglepi valami újdonsággal. Ha még nem járt itt, akkor erre számítson: nyugodt, szép környezet, segítőkész személyzet, barátságos kiszolgálás, változatos hétvégi ajánlatok és persze a különlegességek.

Lepke Étterem

Lepke Étterem

Az étterem a Tihanyi félsziget tövében található, így pazar a kilátás a Balatonra és Füredre. Ha a strandolás után a napnyugtát már az étterem teraszáról szeretné megnézni egy pohár bor és a sokféle fogás kíséretében, akkor van egy jó hírünk.

Tihanyi Vinarius

Tihanyi Vinarius

Gasztrobárunk egész évben fogad vendégeket, április és szeptember között a hét minden napján, az év további részében, pedig csütörtök és vasárnap között, azonban rendezvények megtartására egész évben lehetőség van

Sport Terrace Tihany

Sport Terrace Tihany

Egy hely a Balaton teljes keleti-medencéjének vízparti panorámájával, cool arcoknak cool arcoktól, a kedvenc italoddal, feszengés nélkül Tihany legszebb öblében.

Echo Restaurant & Cafe

Echo Restaurant & Cafe

Fiatalos, gyors kiszolgálás, és páratlan panoráma, amit nappal és este is érdemes megcsodálni. Családi és baráti találkozókra is megfelelő hely. Főszezonban az asztalfoglalás erősen ajánlott.

Fogas Csárda

Fogas Csárda

A falu északi részén 300 méterre az apátságtól, közvetlenül átellenben a buszparkolóval található a tihanyi Fogas Csárda. Az épület építése kb. 1800-ig nyúlik vissza, s Tihany legrégibb csárdája.

Balatoni Ház Étterem

Balatoni Ház Étterem

Éttermünk a Balaton festői szépségű tihanyi félszigetének tetején, az Apátság melletti sétányon található. Finom házias ételek és egy pohár jó bor mellett élvezhetjük a páratlan panorámát a Balatonra.
Mivel az étterem több mint 200 fő befogadására alkalmas, vállaljuk esküvők, üzleti és családi rendezvények, folk-klór estek szervezését és lebonyolítását.Több utazási irodával állunk kapcsolatban.Csoportoknak programok szervezését is vállaljuk. Kisgyermekes családoknak is ajánljuk.

Tűzkert Étterem

Tűzkert Étterem

Éttermünket 2002 kora nyarán nyitottunk Tihanyban az apátsághoz vezető sétaúton, attól 1 percre. Vendéglőnk kellemes környezetben a hagyományos értelemben vett családias vendéglátást valósítja meg.

Apátsági Rege Cukrászda

Apátsági Rege Cukrászda

2018-ban szezonálisan működő konyhával bővült cukrászda április és október között helyben készült sütemények mellett már reggelikkel és meleg ételekkel is várja kedves vendégeit.

Balázs Kisvendéglő

Balázs Kisvendéglő

A Balázs Kisvendéglő (anno Bohém Tanya) a Balaton szívében, a Tihanyi Apátságtól 200 méterre várja Önt nagy szeretettel!

THE Jimmy’s

THE Jimmy’s

Ki ne töltene el szívesen egy kis időt egy víz fölé nyúló, napos stégen? Még könnyebb a válasz, ha az illető teraszon ülve és körbefordulva a Balaton felvidéket, a tó keleti medencéjét, a tihanyi szorost, a THE kikötő pezsgő életét, valamint Tihany zöldellő hegyét láthatjuk.

Plage 18

Plage 18

Strandunk Balaton egyik legszebb helyén, az északi parton, a tihanyi félsziget keleti partján található ami egy gyönyörű füves, homokos strand területből és egy exclusive éttermi részből áll.

Véndiófa Borozó és Étterem

Véndiófa Borozó és Étterem

Éttermünk a Tihanyi-félsziget hegyoldalában található, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a Balatonra. Ha Tihanyban járván szeretne egy finom ebédet elfogyasztani ízletes tihanyi borral, madárcsicsergés mellett, üde virágok között, miközben gyönyörködik a balatoni panorámában, feltétlenül térjen be hozzánk!

Régi Idők Udvara Skanzen és Étterem

Régi Idők Udvara Skanzen és Étterem

Mit ettek, hogy ettek, hogyan mulattak régen? A skanzen területén található étteremben a korabeli vendéglátásba kóstolhatunk bele. Kemence és hűvös boros pince adja az alapot. Térjen be egy sültre és hörpintsen hozzá néhány deci bort!

Ferenc Pince Csárda

Ferenc Pince Csárda

A generációkon átívelő, ősi hagyományos borospince és ezzel együtt a szőlő és a bor tisztelete és szeretete keltette életre a 29 éve működő családi vállalkozást.

Bárok

Ha Tihanyban jársz és betérnél valahova egy italra…

Móló Café

Móló Café

A betonhéjjal fedett egykori posta és hajópénztár az eredeti formájában épült meg. Kínálatában finom sütemények, koktélok, shakek, fagyikelyhek és különleges kávék találhatunk.

Garázs Borozó

Garázs Borozó

Ha itt jársz, térj be! Erősen ajánlott szomjoltó a hetvenes évek fillingjével.

Színház Büfé

Színház Büfé

Presszónk Tihanyban a Belső-tó felett, a Bujtor István Szabadtéri Színház vendéglátó teraszaként üzemel. Látogasson el hozzánk!

Zaft Beach Bar

Zaft Beach Bar

Ha nyár akkor Tihany, Somos és a Zaft Beach Bar! Kellemes, árnyékos teraszon, gyönyörű kilátással várjuk kedves vendégeinket reggel 10-től, este 19 óráig, a hét minden napján Június 1-től Augusztus 31.-ig a tihanyi somosi strandon!

THE Jimmy’s

THE Jimmy’s

Ki ne töltene el szívesen egy kis időt egy víz fölé nyúló, napos stégen? Még könnyebb a válasz, ha az illető teraszon ülve és körbefordulva a Balaton felvidéket, a tó keleti medencéjét, a tihanyi szorost, a THE kikötő pezsgő életét, valamint Tihany zöldellő hegyét láthatjuk.

Cukrászdák

Ha Tihanyban jársz és megkívánsz valami édességet…

Rév Fagyizó Tihany

Rév Fagyizó Tihany

Ha komppal érkezik Tihanyba és már a hajózás alatt arra gondol, milyen lehet a levendulás fagylalt, akkor amint legurul a kompról máris belekóstolhat a sok fajta finom fagyiba vagy egy hűsítő jégkásába.

Erzsike Fagyizó

Erzsike Fagyizó

Tradicionális, házi készítésű fagylaltok várják a Tihany tetején található csodálatos panorámájú teraszun, ahol megkóstolhatják friss gyümölcsökkel gazdagon díszített kelyheket, de a klasszikus tölcséres fagylalt is jó választás, ha csak pár percre szeretné megszakítani a sétát Tihany közepén.

Tihany Fagyizó és Kávézó

Tihany Fagyizó és Kávézó

Velence, Firenze, Capri, Sorrento, Roma… Ezen helyek hallatán, nem csak a gyönyörű városok, a pizza, és az elegancia jut eszünkbe, hanem a hamisítatlan olasz fagylaltok páratlan izét is a szánkban érezzük. Nem kell Olaszországba utaznunk, hogy átélhessük a fagylaltfogyasztás élményét.

Bodza Fagylaltozó

Bodza Fagylaltozó

Árnyékos asztalok, finom fagylaltok. Remek kilátás az Apátságra. Nagyon barátságos kiszolgálás. a vendégek így jellemzik ezt a remek kis helyet.

Tündérsziget – nagyi sütödéje

Tündérsziget – nagyi sütödéje

Mind a kettőnk nagymamája Tihanyban élt. Gyerekkorunkban sok időt töltöttünk náluk. Nyaranta ők hol a kertben, hol a konyhában voltak, mi pedig folyton ott lábatlankodtunk, és közben ellestük a titkaikat.

Móló Café

Móló Café

A betonhéjjal fedett egykori posta és hajópénztár az eredeti formájában épült meg. Kínálatában finom sütemények, koktélok, shakek, fagyikelyhek és különleges kávék találhatunk.

Levendula Kézműves Fagylaltozó

Levendula Kézműves Fagylaltozó

Az üzletek kínálatukat tekintve több mint 100 fajta kézműves fagylaltot vonultatnak fel, amelyek mesterséges adalékanyagok hozzáadása nélkül, kizárólag minőségi alapanyagokból, kézzel készülnek. A Levendula nagy figyelmet fordít a különleges étrendet követők számára is.

Apátsági Rege Cukrászda

Apátsági Rege Cukrászda

2018-ban szezonálisan működő konyhával bővült cukrászda április és október között helyben készült sütemények mellett már reggelikkel és meleg ételekkel is várja kedves vendégeit.